Culturele partners

GC Kontakt

GC Kontakt, het sociaal-cultureel Nederlandstalig huis in Sint-Pieters-Woluwe, presenteert elk seizoen een stevig aanbod cultuur, vorming en vrijetijdsactiviteiten voor jong en oud. Op hun website en facebookpagina, via hun nieuwsbrief en in hun tweemaandelijks magazine lees je alles over de kinderworkshops, gegidste bezoeken, taallessen, kookworkshops en creatieve ateliers die er doorgaan. Verder organiseren ze evenementen voor buurtbewoners en andere bezoekers, en kan je bij hen ook terecht voor zaalhuur. Samen met een enthousiaste ploeg vrijwilligers ondersteunt en versterkt GC Kontakt het Nederlandstalig buurt- en verenigingsleven in de gemeente.

Contactgegevens

Website: www.gckontakt.be
Facebook: www.facebook.com/GcKontakt/
Nieuwsbrief: schrijf je in via de website
Onthaal: Orbanlaan 54, 1150 Sint-Pieters-Woluwe, 02 762 37 74, kontakt@vgc.be
Maandag, dinsdag en woensdag van 9u tot 12u45 en van 13u15 tot 17u
Donderdag van 9u tot 12u45 en van 13u15 tot 19u
Vrijdag van 9u tot 12u45 en van 13u15 tot 15u

Brede School SPW

De Brede School Sint-Pieters-Woluwe bouwt samen met lokale partnerorganisaties, aan een omgeving waar kinderen zich thuis voelen, deel uitmaken van de maatschappij, zich kunnen ontwikkelen volgens eigen mogelijkheden, het beste van zichzelf ontdekken en geven en een positieve visie hebben op hun toekomst.

Kinderen en jongvolwassenen van 3 maanden tot 25 jaar staan centraal in Brede School Sint-Pieters-Woluwe. Voor en met hen organiseert het activiteiten tijdens de schooluren en na de schooluren. Het ondersteunt het onderwijsteam, jeugdwerkers, ouders en begeleiders met informatie over de buurt, intervisies en vormingen. Het speelt in op lokale noden en opportuniteiten en vormt een brug tussen de school en de buurt. De Brede School werkt vraaggericht en op maat.

Contactgegevens

Aisling van Vliet
Coördinator Brede School SPW
Charles Thielemanslaan 93
1150 Sint-Pieters-Woluwe

bredeschool@woluwe1150.irisnet.be
02 773 07 65
0498 588 020

Website: http://www.bredeschoolbrussel.be/woluwe1150/
Facebook: https://www.facebook.com/bredeschoolSPW/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCCXsIhAc7gTPYTrb-k1lEJA/videos

Kunst & Cultuur

Kunst&Cultuur in Sint-Pieters-Woluwe haalt het beste van de Vlaamse podia naar onze gemeente, heeft een zeer betaalbare abonnementenreeks ‘Theater op maandag’, biedt kwalitatieve schoolvoorstellingen aan voor elke leeftijdsgroep en organiseert voorstellingen in samenwerking met lokale verenigingen. De voorstellingen vinden plaats in het Cultureel Centrum ‘W:Halll’, bij het gemeentehuis, Charles Thielemanslaan 93, Brussel 1150. Gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer: vanuit Metrohalte Montgomery tram 39 of 44, halte Groene Hond.

Contactgegevens

Info en tickets: 02 773 05 92 of e-mail kunst.cultuur@woluwe1150.be
Website: https://kunstencultuur.woluwe1150.be/

Facebook: https://www.facebook.com/kunstencultuurspw

Zoniënzorg

Ben je op zoek naar interessante activiteiten? Heb je nood aan thuishulp of heb je een andere sociale vraag? Je wil mensen ontmoeten en samen dingen doen? De deuren van de lokale dienstencentra van Zoniënzorg vzw staan open voor iedereen! Het lokaal dienstencentrum biedt maaltijden en activiteiten aan voor senioren en mensen met behoefte aan extra zorg.

Contactgegevens

Website: https://www.zonienzorg.be/
Te bereiken op het e-mailadres: info@zonienzorg.be
Of op volgende nummers: 0471/50.39.09 en 0479/81.64.12